Hans Lynge – en passioneret amatør i tilblivelsen af den grønlandske teaterscene* - Kleist Pedersen, Birgit (Peripeti, 2019)
Artiklen handler om den internationalt velkendte grønlandske multikunstner, Hans Lynges (1906-1988) væsentlige rolle i den grønlandske teaterhistorie. Han opfattede blandt andet teaterscenen som platform for at bringe samtidige sociale og politiske emner op på en måde, der kunne bringe mere røre i den grønlandsk/danske befolkning end en politisk tale ville kunne formå. The article is about the internationally renowned Greenlandic multi-artist, Hans Lynges (1906-1988) important role in Greenlandic theater history. He perceived, among other things, the theater scene as a platform for bringing up contemporary social and political issues in a way that could bring more touches in the Greenlandic / Danish population than a political speech could achieve.