Ubekymrethedens taktik: Om garn, it og flygtigt anarki - Koefoed Hansen, Lone (Peripeti, 2012)
The purpose of the paper is to understand the creative forces in two particular and peculiar workshops at IT conferences, where participants come together to use DIY materials like yarn, fuse beads and defunct toys to experiment with alternative ways of conceptualising technology. Drawing on anarchist Hakim Bey’s notion of Temporary Autonomous Zone as well as on an understanding of knitting as a critical practice, the paper analyses the forces at play in those workshops and argues that the unlikely clash of technologies, materials, event and participants opens up for unique creative forces that allows participants to re-think the future of high-tech. I “Ubekymrethedens taktik: Om garn, it og flygtigt anarki” undersøger Lone Koefoed Hansen to DIY-workshops (Do-ityourself, eller gør-det-selv), som hun har deltaget i på IT-konferencer. Hun kaster dermed lys på begivenheder, hvor hverken materialer eller metoder er gængse i forhold til, hvad man er vant til på sådanne begivenheder. Gennem sin case fremhæver Koefoed Hansen det særegne i måden at performe verden på. Dels fordi materialerne og tilgangen er helt anderledes end, hvad man ‘normalt’ ser, og dels fordi denne workshoptype fungerer som en ‘midlertidig autonom zone’, hvor alternative virkeligheder og fremtider kan formuleres gennem kreativ handling, der benytter ubekymretheden som kreativ taktik.