Stemme, lytning og kreativitet: En metodologisk undersøgelse baseret på to cases - Lønstrup, Ansa (Peripeti, 2012)
What happens when we listen to voices? How does satire based on vocal performance work and function when listening, voice and creativity meet? Is it possible to understand our own listening and voice activity through the discourse of creativity? Based on two cases, this article examines how we may understand the activities of voicing and listening from the perspective of creativity and creation: with regards to fictive characters as well as with regards to our own knowing and being in the world. I artiklen sammentænker Lønstrup iscenesættelse og afprøvning af lytte- og stemmeaktivitet i et pædagogisk perspektiv – med et aktuelt eksempel på markant dansk satireunderholdning, Rytteriet, som opererer med basis i stemmekarakterer og stemme-imitation. På baggrund af caseundersøgelsen af kreativt lytteri og kreativ stemmeproduktion drøfter Lønstrup, hvordan vi kan forstå stemme og lytning som led i kreativitet og skabelse: af mulige og fiktive personfigurer samt af os selv og vores væren i og viden om verden.