Om Saxo, Hamlet og forestillingen - Barba, Eugenio; Vestergaard, Mónica C. (Peripeti, 2009)
Eugenio Barba skriver om Saxo, Hamlet og forestillingen Ur-Hamlet i lyset af teaterhistoriens figurer som Hamlet, Don Juan, Doktor Faustus og Harlekin, som er bastard-arketyper af ukendte mødre og utallige fædre. De trådte ind i vores moderne kultur med de første professionelle kompagnier, som specialiserede sig i at sælge underholdning, da det europæiske teaters dukkede op i »Guldalderen« mellem 1550 og 1650.