Virkelighedens laboratorium - Voss Ilum, Tine (Peripeti, 2017)
Essayet Virkelighedens laboratorium af Tine Voss Ilum søger at belyse nogle af de udfordringer, der kan opstå i en teaterproduktionsproces med ikke-professionelle aktører, ligesom den peger på, hvilke potentialer, der kan ligge i inddragelsen af aktørerne. Det sker med udgangspunkt i Hjemvendt (Borgerscenen på Aalborg Teater 2015), hvor aktørerne stiller deres egne fortællinger og historier til rådighed og træder frem som sig selv i kraft af deres egenskaber, om det er biografisk, fysisk eller mentalt.