Make it real: Virkelighedsteater - Redaktion, Peripeti (Peripeti, 2017)
Dette dobbelte nummer af Peripeti beskæftiger sig med begrebet virkelighedsteater. Temanummeret behandler en række konkrete eksempler på virkelighedsteater og præsenterer forskellige optikker på fænomenet. Det hele kan med fordel læses i forlængelse af Peripeti nr. 21 (2014) om dokumentarisme. Vi vil ikke forsøge at afgrænse virkelighedsteater til bestemte teaterformer. Idéerne bag det, vi her betegner virkelighedsteater, er mangfoldige og kontingente, men der er én tendens, som træder frem i det aktuelle teater, nemlig prioriteringen af aktørernes konkrete realitet og nærvær frem for rollens fiktive dimension. På den måde kan virkelighedsteater forbindes med postdramatisk teater, hvis kvalitet i følge Hans-Thies Lehmann er det reelles indgreb i fiktionen.