Escape Rooms - Hadland, Endre Sannes (Peripeti, 2025)
Escape rooms er en fellesbetegnelse for en interaktiv ‘real life gaming’-trend som har fått en stadig stigende popularitet og oppslutning rundt omkring i verden siden 2007. Fenomenet escape rooms finner sted i den virkelige, fysiske verden, noe som skjer i forlengelse av en pågående ‘gamification’-trend på randen av tradisjonelle digitale medier som går under forskjellige navn: augmented reality, pervasive games etc. Midt oppi en bølge av teknologiske nyvinninger som har muligheten til å revolusjonere vår mediehverdag, finner vi dermed en trend for et ønske om å være fysisk til stede i en interaktiv dramaturgi, og dermed oppleve noe fysisk sammen.