At støde mod hvidheden: Re-enacting the Transnational Adoptee – et nyt blik på transnational adoption - Kofoed Reimann, Lukas (Peripeti, 2025)
I performancen Re-enacting the Transnational Adoptee (herefter RTA) undersøger Yong Sun Gullach det adopterede subjekt gennem et fokus på relationen mellem hendes egen krop og en række genstande. Jeg oplevede performancen på den feministiske festival FLAB i København i efteråret 2015. Denne kontekst gjorde, at jeg var indstillet pa en politisk potent oplevelse, men RTA tilbød mere og andet end et politisk projekt i en performativ ramme. Jeg gik ud af det lille kælderlokale med en følelse af at have fået et slag i maven. Som om luften var slået ud af mig, og jeg havde brug for tid til at samle mig igen. Kombinationen af denne fysiske følelse af at have oplevet noget nyt – et nyt blik på verden – og RTAs tydelige politiske vilje er, hvad der motiverer denne analyse. En analyse der undersøger måden, hvorpå RTA skabte et politisk rum og dermed en forandring af mit blik på verden.