På vej mod Den Danske Scenekunstskole - Andreasen, John (Peripeti, 2025)
Fra 1. januar 2015 er Den Danske Scenekunstskole (DDS) en realitet. Det er en sammenslutning af seks kunstneriske uddannelsesinstitutioner forskellige steder i landet. DDS blev skabt på baggrund af et velforberedt politisk planlægningsarbejde. I september 2013 offentliggjorde Kulturministeriet Udredning om de videregaende uddannelser pa scenekunstomradet. Rapporten var sidste led i legitimeringsprocessen forud for DDS. Den var bl.a. blevet forberedt igennem en Folketingsaftale i efteråret 2006 (excl. Enhedslisten) om “Større og mere bæredygtige faglige miljøer… på kulturministeriets videregående uddannelsesinstitutioner”. Men selv om man måske har forberedt sig, skal man altså på kort tid til at operationalisere og implementere en række nye strukturer og procedurer – lægge skinner mens toget kører.