Performancekunstneren som entreprenør og social skulptør - Obling Høeg, Mette (Peripeti, 2025)
Når man ser på Kulturministeriets anbefaling om at oprette en ny specialiseret uddannelse i performancekunst, får man indtryk af, at der dels er et stærkt ønske om en generel fornyelse og udvikling af scenekunsten i Danmark blandt mange af dens interessenter, dels nogle udbredte forventninger til, at denne fornyelse skal udspringe fra performancekunstens felt. Der ligger, i disse anbefalinger, en udbredt forestilling om, at performancekunstens alternative tilgange til scenekunsten har et særligt frugtbart potentiale for at udvikle, udvide og ikke mindst overskride scenekunstfeltet, samt en forestilling om, at det er performancekunstneren som figur, der kan optræde som den helt centrale fornyende aktør.