Og der blev ikke lys! Elfriede Jelinek og Kein Licht - Petersen, Mary Aniella (Peripeti, 2012)
”Vi lever på et bjerg af lig og smerte,” konstaterede forfatteren Elfriede Jelinek i et interview tilbage i 1992. Netop dette syn på den menneskelige tilværelse driver bestandigt nobelpristageren fra 2004 til at bevæge sig ud i det menneskelige morads’ afkroge som eksempelvis fascisme, patriarkalske magtstrukturer, miljø- og medieforureningen, antisemitisme og kapitalismens sociale destruktion. I dette essay dykker Mary Aniella Petersen ned i Jelinek’s umiskendelige dramaturgi kendetegnet ved betydningsforskydninger, refleksion og sproglig tæthed, med særligt fokus på stykket ’Kein Licht’ om Fukushima-katastrofen.