Don Juan, Misantropen, Tartuffe: Koncept, kritik, optik - Refleksioner i et krydsfelt mellem recension og dramaturgi - Holm, Bent (Peripeti, 2010)
Der skyller en mindre bølge af Molière-opsætninger hen over sæsonen: Don Juan på Grønnegårdsteatret, Misantropen på Det Kgl. Teater, Den indbildt syge på Folketeatret, Tartuffe på Århus Teater. De spænder tilsammen over et stort register af komedieskriverens repertoire: tragikomedie, karakterkomedie, farce; vers og prosa. Spørgsmålet er så, hvordan mangfoldigheden i tekst-partiturerne foldes ud på samtidens scene i forhold til den grundlæggende musikalitet, der er et særkende i denne dramatikers sociale, psykologiske og emotionelle instrumenteringer; hvilke kunstneriske strategier anvendes for at få hvilke klange frem?