Tragedier i Berlin: Volksbühne spiller Prometheus, Medea og Antigone/Elektra - Hylling Diers, Tanja (Peripeti, 2010)
Tanja Diers ser nærmere på tre tragedieiscenesættelser på Volksbühne i Berlin: Prometheus af Aischylos, Medea af Seneca (efter Euripides) og Antigone/Elektra af Sofokles. Artiklen vil undersøge Agoraprojektet, mere specifikt de to tragedier iscenesat af henholdsvis Dimiter Gotscheff og Frank Castorf. Prometheus og Medea er iscenesat efter meget forskellige æstetiske koncepter henholdsvis med sproget som performativ kraft og tegn- og associationsoverflod efter postdramatisk forbillede. Undersøgelsen vil fokusere på iscenesættelseskoncepterne med henblik på at diskutere projektets status som et udviklende projekt i forhold til bestående teaterkonventioner, kulturel forståelse af forholdet mellem den tyske kultur og den antikke græske, samt relationen til et samtidig publikum.