Medlidenvækkende: Hvis dette er et menneske mellem historieskrivning og digtning - Lund, Jacob (Peripeti, 2010)
Jacob Lunds artikel om "Medlidenvækkende" diskuterer forholdet mellem tragediedigtning og historieskrivning med udgangspunkt i en analyse af Jens Albinus’ iscenesættelse af Primo Levi romanen Hvis dette er et menneske (Det Kongelige Teater, 2010).