Samtidskunst og teater - Christoffersen, Erik Exe (Peripeti, 2021)
Følgende anmeldelse diskuterer et par aktuelle bøger om samtidskunst. Begge ser de avantgarden som en slags forudsætning for samtidskunsten, men hvor den ene fokuserer på magtdimensionen, er den anden primært optaget af avantgardens kunstneriske arv. Merete Sanderhoff efterlyser i Sorte billeder – Kunst og kanon et mangfoldigheds paradigme og en heterogen kunst og kunstkritik, hvor såvel klassisk kunst som samtidskunst kan diskuteres kvalitativt, ikke med en ekskluderende normativitet, men ud fra en objektiv videnskabelighed. Ine Therese Berg, Elin Høyland og Elisabeth Leinslie har sammen skrevet hvert sit afsnit i Scenekunst nå.