Redaktionelt forord - Redaktion, Peripeti (Peripeti, 2024)
Kunst som handling og gøren, ikke som tegn og væren. Denne forståelse synes at være det, der knytter de eksisterende forestillinger om performativitet inden for kunstarterne sammen. I den forbindelse har man talt om »den performative vending« i kunsten – hvilket man også kunne betegne som en peripeti inden for kunstvidenskaberne. Det er denne vending, som dette nummer af Peripeti stiller skarpt på.