Den prosa-poetiske autobiografi - Ægidius, Adam (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
I Adam Ægidius’ artikel om den prosa-poetiske autobiografi, som i fransk litteratur har nået en tilstrækkelig mængde af tekster til, at man kan tale om en egen selvstændig genre. Denne radikalt nysgerrige måde at skrive om et subjekts erfaringer er måske dét, det handler om hos Beckett og Bachmann, blot med den modstand som genrens form giver.