Litteraturens grundlag - Queneau, Raymond (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
Som et eksempel bringer vi Raymond Queneaus “Litteraturens grundlag”, der med direkte inspiration i matematikeren Hilberts banebrydende værk Geometriens Grundlag opstiller en række litterære aksiomer ved at udskifte forskellige geometriske termer med grammatiske begreber.