Pynchons systemer - Andersen, Tore Rye (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
I “Pynchons systemer” skitserer Tore Rye Andersen via Thomas Pynchon, hvordan systemopfattelsen efter 2. verdenskrig bevæger sig væk fra et fysisk inspirationsgrundlag hen imod et biologisk, selvorganiserende formprincip, der har indflydelse på systemopfattelsens tvangsmæssige, paranoide implikationer.