Delirium III mens – Ordets alkymi - Povlsen, Steen Klitgård (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Ikke sjældent viser en tilsyneladende vild eller spontan tekst sig ved nærmere eftersyn at være gennemsyret af komposition og stilistisk tilrettelæggelse, hvorfor Erslev Andersen efterlyser en diskussion af kontrol og beruselse, når man arbejder med “beruset litteratur”. Det er netop Steen Klitgård Povlsens udgangspunkt i artiklen “Delirium III mens – Ordets alkymi”, hvor han læser Tom Kristensens Hærværk sammen med James Joyces Ulysses. Mens receptionen af Hærværk generelt har konkluderet, at man i Hærværk har at gøre med en beruset protagonist i en ellers sober bog, nuancerer Klitgaard Povlsen dette billede og viser, hvordan beruselsen i Hærværk ikke blot er en del af handlingen, men – som i Ulysses – også afspejles i sproget.