Verdens genkomst - Davidsen, Helle Munkholm (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2006)
Det encyklopædiske står også i centrum for Helle Davidsens artikel. Davidsen tager afsæt i Passages temanummer om netop det encyklopædiske (Passage 47, 2003) og argumenterer for, at den æstetisering af det encyklopædiske, hun fandt karakteristisk for artiklerne i dette temanummer, med fordel kan suppleres med en større fokus på den encyklopædiske litteraturs ofte ganske konkrete refleksion af en mangfoldig virkelighed.