Frihedens tvang – tvangens frihed - Kyndrup, Morten (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
Morten Kyndrup beskriver via Oulipo, Laboratoriet for potentiel litteratur, hvordan systemet forstået som form måske akkurat i sin mest rigide form rækker ud mod verden. Hvordan friheden gennem tvang, kunsten gennem det arbitrære system, kan komme til sin ret.