Systemteoriens idéhistorie - Harste, Gorm (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
Gorm Harste opridser systemteoriens idéhistorie fra det antikke systema over Kant og Hegel til den moderne systemteoris begyndelse med Norbert Elias og Talcott Parsons.