Det sidste rationelle menneske - Andersen, Jacob Buris (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
Svend Østergaard, Peter Tapdrup Andersen og Jacob Buris Andersen skriver om forbindelser mellem skak og litteratur, både som et motiv i litteraturen og som to beslægtede fænomener.