Teorien fra 1968 til 11. september og efter - Hauge, Hans (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Hans Hauge funderer over forandringerne i især den teori som har præget humaniora i de sidste tredive år. Teori som skal være gearet til at håndtere udfordringer til forståelsen af menneskets væren i verden fra genteknologi, globalisering og internettets kommunikationsrevolution, for blot at nævne tre af de vigtigste indicier på at vi lever i noget som engang vil blive kendt som en overgangstid.