Ombord - Paldam, Camilla Skovbjerg (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Bægerklang og rustilskyndelse er også temaet i Camilla Skovbjerg Paldams essay om den danske drikkevise anno 2003, hvor det klaustrofobiske i vores repetitive nationale drukritualer kontrasteres med en længsel efter rusbesyngelse med vidder, vid og bid. Der er ikke langt til horisonten, når rejsen op ad åen allerede efter kun fire takter går nedad igen.