Den fatale streg ---------- - Jensen, Louis (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Rusens inspiration er tema for Louis Jensens bidrag om Johannes Ewalds “Højen”. “Højen” er, ifølge Jensen, en berusende tekst, der beskriver digterens inspirerede rus; en inspiration der udspringer af såvel ungdom, et følsomt sind som en flaske vin. Det er digterens lod og længsel, siger Jensen med Ewald, at løfte og blive løftet, at blive opfyldt, at se verden som den er, at møde den gennem inspirationens berusende klarhed. Og at udtrykke det sete og følte i poesien. For i beruselsen er også sandheden, om end kun for et øjeblik.