Det æstetiske tabu og den æstetiske nødvendighed - Thomsen, Mads Rosendahl (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
Mads Rosendahl Thomsen diskuterer i “Det æstetiske tabu og den æstetiske nødvendighed” forholdet mellem etik og æstetik i traumatisk litteratur, idet han hævder, at en af årsagerne til den tiltagende interesse for vidnesbyrdlitteraturen er, at den åbner nogle særlige æstetiske muligheder for litteraturen, at dens nære sammenfletning af erindring, traume og æstetiske virkemidler skaber nogle betingelser, der er særegne for denne litteratur. Disse betingelser præsenteres i fem teser om egenskaber ved litteratur om folkemord, krig og katastrofe.