Litterær gerontologi og gerontologisk litteratur - Simonsen, Peter (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2006)
Peter Simonsen giver ud over en tekstnær analyse af Ingenmandsland også en introduktion til den stigende interesse for alderdom i litteraturen, hvor Thorups roman i et internationalt perspektiv er et blandt mange værker, hvor ældning spiller en afgørende rolle, både tematisk og formelt.