Redaktionelt forord - Redaktionen, Passage (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2005)
Temaet i ta’ 8 ¾ er et tidsskrift: ta’. Baggrunden for nummerets let kryptiske titel skal findes i ta’s egen historie: ta’ udkom med 8 numre i 1967 og 1968. I 1968 udgav redaktionen desuden ta’ 6½ som et tillæg til det svenske tidsskrift Paletten. Efter at ta’ var gået ind som tidsskrift, udkom desuden et særnummer af Selvsyn om ta’ – med titlen ta’ 8 ½. Og nu udgiver Passage altså, næsten 40 år efter det sidste ‘ægte’ nummer, ta’ 8 ¾.