De dværge der rider på horn - eller Kunsten at synge andre sange - Mouritzen, Peter (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2005)
Peter Mouritzen følger op på sin artikelsamling “Til te hos hattemageren” fra 1985 og fortæller, hvorfor der er alt for få dværge, som rider på næsehorn i det danske børnelitterære univers.