Ordet fanger - om voksne børnebogsforfattere og omvendt - Rasmussen, Line Beck (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2005)
Line Beck Rasmussen beskæftiger sig i sin artikel med det altid tilbagevendende spørgsmål om forskellen mellem børne- og voksenlitteratur, men her med modsat fortegn end sædvanligt, idet hun undersøger, hvad det er, som børnelitteraturen i modsætning til voksenlitteraturen kan. Er børnelitteraturen med andre ord et privilegeret sted for en bestemt æstetik? Det forsøger hun at besvare gennem en undersøgelse af Louis Jensens og Kirsten Hammans børnebøger.