Hvad er Boghistorie? - Darnton, Robert (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
En oversættelse af Robert Darntons klassiske artikel “Hvad er Boghistorie?”. Artiklen, der oprindeligt udkom i 1982, var med til at indvarsle en stigende interesse i litteraturforskningen for bogens materielle sider, og vi er glade for hermed at kunne præsentere denne boghistoriske nøgletekst på dansk. Darnton gør med stort overblik status over en endnu ung disciplin og gennemgår nogle af de mange udfordringer, boghistorien står over for.