Værkstedspassiar - Nyegaard, Ole (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
Ole Nyegaard analyserer nogle af Vladimir Nabokovs selvbevidste forord, og han viser, hvordan den russiske forfatter igennem disse tekstuelle vedhæng på én gang formanende og afvæbnende forsøgte at skabe en ny forståelsesramme for sine tidligere værker; en ny kontekst for sine tekster.