Bogkataloget - Bäcklund, Jan (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
Jan Bäcklund ser på nogle af de indviklede begærsmekanismer, der er på færde i forholdet mellem samlere og bøger, og han når overraskende frem til, at de attributter, samleren så intenst begærer, faktisk alle er til stede i bogkataloget, som han betegner som den postautoritære litteraturs form. Indvarsler Bäcklunds essay mon begyndelsen på enden for den traditionelle, materielt funderede bibliofili?