Dansk lyrik og litteraturvidenskab efter 1990 - Larsen, Peter Stein (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2013)
Passage 69 afrundes med Peter Stein Larsens “Dansk lyrik og litteraturvidenskab efter 1990”, der omhandler lyrikkens parløb med moderne litteraturvidenskab. Det vises, at den danske litteraturforsknings nybrud igennem de seneste årtier har været i samklang med udviklingen inden for den poetiske genre, og at litteraturvidenskabelige strømninger såsom dekonstruktion, fænomenologi, formalisme, litteraturhistorisk kontekstualisering samt interartielle og intermediale studier i høj grad har baseret sig på studier af netop lyrik. Taler diverse bestsellerlister ikke til lyrikkens fordel, gør den store indflydelse, som lyrikken har haft for udviklingen af litteraturforskningen det således. Peter Stein Larsen: “Danish Poetry and Literary Criticism Since 1990” The article examines the interrelationship between Danish poetry and literary criticism in the last decades. The thesis is that a number of breakthroughs in literary criticism since 1990 have been closely linked to the poetic genre. Five dominant trends in Danish literary criticism have had a significant interaction with poetry in the last decades, namely deconstruction, phenomenology, formalism, interartial studies, and literary-historical contextualization. This is demonstrated in the article by readings of works of literary criticism and a wide range of Danish poetry from recent years.