Tvetunget tale. Om Ursula Andkjær Olsens ‘Selvoptagelser’ (2006) - Pedersen, Birgitte Stougaard (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2013)
Ursula Andkjær Olsen indgår desuden i Birgitte Stougaard Pedersens “Tvetunget tale – om Ursula Andkjær Olsens ‘Selvoptagelser’ (2006)”, hvor Olsens poesivideo “Selvoptagelser” danner udgangspunkt for en diskussion af stemmen i samtidslyrikken. Artiklen undersøger den lyriske stemmeføring på grænsen mellem skrift og lyd, ligesom den tematiserer, hvordan stemmen i samtidslyrikken mere generelt genforhandler forestillinger om stemmen på en performativ basis og skubber til forestillinger om, hvad lyrik er og kan som genre. Birgitte Stougaard: “Double Talk. On Ursula Andkjær Olsen’s ‘Selvoptagelser’ (2006)” From the perspective of voice the article investigates the poetry video “Selvoptagelser” by the Danish poet Ursula Andkjær Olsen. The article takes its point of departure in a literary concept of voice but also wishes to include a concept of voice centered around the material and performative qualities of the acoustic voice. From a mediated and technological perspective, the voice in Andkjær Olsen’s video exhibits and plays with the relations between the voice of the poet and the voice of the text itself.