Landskabt - Helle, Merete Pryds (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
Det danske landskab hviler i en guldaldermyte og gennemtrækkes af veje med selvbindere, traktorer og mejetærskere – i Passages midtersektion besvarer en række skønlitterære forfattere spørgsmålet om, hvad landskabet er. For eksempel og ikke mindst et dansk landskab, mellem Frederiksberg Have og Kovejen. Vi takker Pia Juul, Gorm Rasmussen, Peter Huus, Janina Katz, Helle Nyberg, Trine Andersen, Lise Serritslev Petersen, Jørgen Sonne, Claus Berg, Morten Søndergaard, F.P. Jac og Merete Pryds Helle for tekster fra mange steder.