Virtuelle kroppe og flimrende signifianter - Hayles, N. Katherine (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2002)
I artiklen “Virtuelle kroppe og flimrende signifianter” foreslår professor N. Katherine Hayles at udskifte det efterhånden notoriske modsætningspar nærvær/fravær med mønster/vilkårlighed, set i lyset af det moderne samfunds informationsnetværk og de betydningsmodeller, som kan spores i den kulturelle produktion.