Modernismens postmoderne kanon - Thomsen, Mads Rosendahl (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Mads Rosendahl Thomsens artikel fremhæver at den periode i litteratur- og kunsthistorien, der som oftest beskrives som modernistisk, er karakteriseret ved at dens kanoniske værker i stigende grad beskrives med greb som man i reglen vil henføre til det postmoderne. Periodens indhold bliver således mere mudret, men navnet består.