En nødvendig omvej - Larsen, Svend Erik (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Svend Erik Larsen undersøger en række modsætninger som man bør have for øje i studiet af perioder: hvor megen indre sammenhæng skal man påpege til fordel for mere komplekse og sammensatte beskrivelser; er perioden givet “naturligt” eller er den konstrueret, etc.