Kanon og periode - Kermode, Frank (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
I dette nummer behandler Frank Kermode to centrale måder at ordne litteraturen og kunstens historie på: i udvælgelsen af værker til en kanon eller ved beskrivelsen af perioder. Fælles for begge greb er at de gør træk ved fortiden moderne og tillægger dem værdi.