At styre en lyre på syre - Bukdahl, Lars (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Lis Møller analyserer tekster af de romantiske opiumsædere S. T. Coleridge og Thomas De Quincey og redegør for, hvordan opiumsindtagelsen påvirkede deres litteratur og afspejledes i den. Lars Bukdahl er i sin artikel ude i samme ærinde, men her handler det om 1960’ernes og 70’ernes syredigtning, herunder syrede tekster, tekster skrevet på syre, tekster om syreoplevelser og tekster om, hvordan det er at skrive på syre. Det er ikke mindst Dan Turèlls og Johannes L. Madsens syretrip og den litteratur, der kom ud af deres eksperimenter, som Bukdahl behandler, men han kommer også omkring tekster fra rock- og beatmusikken og Knud Holtens børnebøger. Fællesnævneren er sprog, der bobler over, flimrer og sprutter.