Verdens modstande og påvirkelighed – Ecos encyklopædier - Eriksson, Birgit (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
Encyklopædien som både semantik og vidensform har været en konstant interesse for Umberto Eco, og Birgit Eriksson forfølger i artiklen “Verdens modstande og påvirkelighed – Ecos encyklopædier” denne interesse i forfatterens historiske, teoretiske og litterære forfatterskab.