Bogen som medie - Brügger, Niels (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
I “Bogen som medie”, giver Niels Brügger et rids af bogens historiske transformationer. Litteraturens medie, bogen, er ikke blot en historisk konstant, der som en transparent ramme giver liv til litteraturen. Snarere viser bogens historiske udvikling og kunstneriske forsøg med bogen som medie, at litteratur og medie ikke er adskilte fænomener.