Avantgarde som software - Manovich, Lev (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2003)
I artiklen “Avantgarde som software”, der hermed for første gang er oversat til dansk, viser den russisk-amerikanske kunstner og medieteoretiker Lev Manovich, hvordan det moderne computerinterface har rødder i 1920’ernes avantgarde. IT-revolutionen er ifølge Manovich ikke udtryk for en nytænkning af formprincipper, men vedrører nye muligheder for tilgang til og manipulation af allerede eksisterende avantgarde-teknikker.