Kunsten at vidne imod - Laugesen, Sidse (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2007)
I “Kunsten at vidne imod” viser Sidse Laugesen, hvordan den kinesiske undergrundslitteratur i 1980’erne og 1990’erne kan læses som et vidnesbyrd mod den autoritære ideologiske og sproglige kontrol af individet, som muliggjorde styrets overgreb mod befolkningen under Kulturrevolutionen. Vidnesbyrdene drejer sig her først og fremmest om at genvinde sproget fra de autoritære myndigheder og dermed om den enkeltes genvinding af retten til at tale, en resubjektivering og frisættelse fra magtens kontrollerende sprog, hvor han eller hun selv skriver sit liv ind i sproget.