Undergangslandet - Gulddal, Jesper (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2006)
Som en slags kontrapunkt til teksterne af de to store amerikanere bringer vi en artikel af Jesper Gulddal om anti-amerikanismen i mellemkrigstidens europæiske litteratur. Gulddal argumenterer for, at antiamerikanismen er den sidste af de store europæiske chauvinismer, der endnu ikke er blevet tilstrækkeligt belyst, og det forsøger han at råde bod på i sin nærmest encyklopædiske tilgang til fænomenet.