Vejen til 1984 - Pynchon, Thomas (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2006)
Thomas Pynchon skriver lærd og engageret om George Orwells fremtidsroman 1984, og i sin gennemgang af romanens temaer drager han en række diskrete og tankevækkende paralleller til vores egen historiske situation.