Urent-rent - Hans-Jørgen Nielsens “Den mand der kalder sig Alvard” som eksempel - Ipsen, Max (Passage - Tidsskrift for litteratur og kritik, 2005)
I “Urent-rent” behandler Max Ipsen et af ta’s centrale problemfelter, forholdet mellem det urene og det rene i kunsten. Han læser Hans-Jørgen Nielsens “Den mand der kalder sig Dr. Alvard” (1970) i lyset af dette problemfelt og påpeger en række lån fra en af Smithsons tekster. Artiklen inkluderer gengivelse af Hans-Jørgen Nielsens ";;Den mand der kalder sig Dr. Alvard";;.